Napolenata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 746 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 179.2 mg
 - Vláknina 11137.5 mg
 - Vitamín A 11137.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základní těsto na pizzu [20279]:
 - 
                                2
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem, vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
 - 
                                3
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
 - 
                                4
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
 - 
                                5
Korpus potřeme rajským protlakem a úhledně pokryjeme rozpůlenými ančovičkami a ostatními přísadami.