Velikonoční dort s hruškovým krémem
Suroviny
- 140 g Cukr moučkový
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 g Kakao - prášek
 - 800 g Kompot hruškový
 - 60 g Solamyl - bramborový škrob
 - 80 g Čokoláda hořká
 - 20 g Solamyl - bramborový škrob
 - 800 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 balení Ztužovač šlehačky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 232.7 mg
 - Draslík 162.5 mg
 - Vláknina 5723.2 mg
 - Vitamín A 5723.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hruškový kompot slijeme (šťávu vlijeme do kastrolu), hrušky nakrájíme na kostičky. Čokoládu nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
V míse ušleháme pevný sníh z bílků, po částech zašleháme cukr, vmícháme rozšlehané žloutky a poslední vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a kakaovým práškem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Korpus pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C a poté necháme vychladnout.
 - 
                                3
Odměříme 250 ml šťávy z hruškového kompotu, přidáme skořici a Solamyl. Směs za stálého míchání svaříme, poté odstavíme, vmícháme pokrájené hrušky a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Vychladlý korpus rozkrojíme na tři placky. Smetanu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Třetinu smetany smícháme s hruškovou směsí a potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme druhou placku, kterou potřeme druhou třetinou šlehačky. Přiklopíme posledním dílem, dort potřeme zbylou šlehačkou a vršek posypeme strouhanou čokoládou.