Ravioli se špenátovou náplní
Suroviny
- 200 g Ricotta
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 350 g Špenát listový čerstvý
 - 45 g Sýr Parmezán
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 203.7 mg
 - Draslík 558.1 mg
 - Vláknina 7071 mg
 - Vitamín A 7071 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pracovní desce zpracujeme osolenou mouku s rozšlehanými vejci a olejem. Vzniklé lepkavé těsto hněteme 10 minut dohladka. Zabalíme do fólie potřené olejem a necháme 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Propláchnutý a okapaný špenát podusíme v kastrole pod pokličkou 2-3 minuty. Po vymačkání přebytečné vody podušený špenát najemno nasekáme.
 - 
                                3
V míse smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, rozšlehaným vejcem, špenátem, špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
 - 
                                4
Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na obdélníky silné asi 3mm. Na jeden plát lžičkou položíme kopečky náplně a necháme mezi nimi malou mezeru. Mezery mezi kopečky potřeme rozšlehaným vejcem nebo vodou. Navrch položíme druhý plát těsta a kousek po kousku přitiskneme v mezerách mezi náplní.
 - 
                                5
Rádýlkem plát mezi kopečky rozkrájíme na čtverce. Těstoviny necháme 1 hodinu schnout rozložené na talíři nebo čisté utěrce.
 - 
                                6
Ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 4-5 minut, aby vyplavaly na hladinu. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou.
 - 
                                7
Podáváme pokapané máslem nebo olivovým olejem a opepřené.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                