Pikantní jihoafrické bobotie
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
 - 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 špetka Chilli paprička
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 - 0.01 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 167.6 mg
 - Draslík 154.4 mg
 - Vláknina 2956.5 mg
 - Vitamín A 2956.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1189 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nalijeme 200 ml mléka a necháme v něm rozmočit krajíc chleba. Rozpálíme olej na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
 - 
                                2
Z rozmočeného krajíce vymačkáme přebytečné mléko a kousky přidáme do pánve s masem a 3 minuty smažíme. Poté přidáme sůl, pepř, chilli, kari a rozinky dle vlastní chuti. Přidáme ještě citronovou šťávu a vše přendáme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Stranou si v misce smícháme zbylé mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
 - 
                                4
Obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Na závěr už jen dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.