Chlebové bochánky s kuřecím masem
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
 - 50 g Mák - semena
 - 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sezam - semena
 - 240 g Kuřecí křídla
 - 80 g Celer řapíkatý
 - 16 g Tymián čerstvý
 - 240 g Kuřecí krk
 - 140 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Česnek sušený
 - 0.8 ks Cibule
 - 0.8 ks Mrkev kořen
 - 0.8 ks Bobkový list
 - 3 ks Šalotka
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 0.4 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1.6 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.17 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 151.9 mg
 - Draslík 1149.8 mg
 - Vláknina 16765.4 mg
 - Vitamín A 16765.4 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar kuřecí [42660]:
 - 
                                2
Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít nebo zmrazit.
 - 
                                3
Vlažné mléko, změklé máslo, 1/2 lžičky soli, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Mezitím si do mísy vložíme zázvor, česnek, najemno nakrájenou šalotku, koriandr, kari, maizenu, sůl, pepř, přilijeme 200 ml kuřecího vývaru, přidáme chilli dle chuti a pořádně zamícháme.
 - 
                                4
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády na 30 minut. Poté je zprudka orestujeme na rozpáleném oleji a přilijeme marinádu. Po 5 minutech odstavíme. Když už je těsto hotové, vyklopíme jej na pomoučenou desku, jemně prohněteme a vytvoříme 8 kuliček. Vyválíme je na placky, které naplníme směsí a vytvarujeme bochánky. Dáme je na plech a necháme 30 minut kynout. Poté je potřeme vodou, posypeme sezamem a mákem a pečeme v troubě při 200°C 20 minut.