Pohankové škubánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 935 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 472 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 66.3 mg
 - Draslík 55.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1552.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohankovou mouku dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a "knedlík", který se během vaření vytvoří, otočíme a pomalu vaříme dalších 15 minut. V zapékací míse si rozehřejeme sádlo, opatrně knedlík vyjmeme děrovanými vařečkami a vložíme jej na rozpálené sádlo. Vidličkami pohankový knedlík roztrháme a škubánky dáme do trouby, rozehřáté na 220 °C. Pečeme přibližně 10 minut, jen než se vypaří přebytečná voda.
 - 
                                2
Mezitím si vysmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na malé kostičky. Pohankové škubánky promícháme se škvarky ze slaniny a podáváme s mlékem.