Slaný koláč s čerstvým fenyklem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 130 g Solamyl
- 180 ml Olej olivový
- 120 ml Olej olivový
- 350 ml Voda pitná
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Fenykl čerstvý
- 1 kg Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 41 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 538.7 mg
- Vláknina 8152.3 mg
- Vitamín A 8152.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na náplň jemně nasekáme opraný fenykl, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře promícháme, až fenykl pustí šťávu.
-
2
Na těsto v míse smícháme prosátou mouku se solí a Solamylem, do důlku vlijeme olej, vodu a citronovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout.
-
3
Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme placku. Formu vymažeme máslem, vyložíme jednou plackou těsta, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, okraje dobře spojíme, těsto potřeme olivovým olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 180°C.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář