Staroanglická piškotová mísa
Suroviny
- 400 g Kompot broskvový
 - 60 g Sušenky BeBe světlé jemné
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 75 ml Sherry brandy
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 30 plátek Mandle plátky
 - 1 balení Piškoty cukrářské
 - 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 245.2 mg
 - Draslík 77.8 mg
 - Vláknina 2396.7 mg
 - Vitamín A 2396.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukrářské piškoty po dvou slepíme marmeládou.
 - 
                                2
Dno zapékací mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch rozložíme okapané, na kousky nakrájené broskve a přikryjeme sušenkami. Zakapeme sherry a podle chuti šťávou z kompotu. Necháme chvíli nasáknout.
 - 
                                3
V misce smícháme žloutky s kukuřičnou moučkou a směs můžeme osladit 1-2 lžícemi cukru.
 - 
                                4
V kastrůlku ohřejeme mléko, přilijeme žloutkovou směs a za stálého míchání uvaříme puding do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a mícháme do částečného zchladnutí.
 - 
                                5
Puding vlijeme do mísy na sušenky, přikryjme folií a necháme vychladit.
 - 
                                6
Smetanu ušleháme a rozetřeme na puding. Posypeme nasucho opraženými plátky mandlí a necháme znovu vychladit.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                