Červený dip k těstovinám se šunkou
Suroviny
- 150 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 300 g Těstoviny Fusilli
 - 170 g dušená šunka výběrová 85%masa
 - 100 g Mozzarella
 - 2 špetka Sůl bylinková
 - 2 špetka Pepř zelený mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Bazalka
 - 4 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
 - 3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 654.6 mg
 - Vláknina 11238.2 mg
 - Vitamín A 11238.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na přípravu červeného dipu potřebujeme: sušená rajčata v oleji, omyté lístky bazalky, malý pokrájený stroužek česneku. Všechny ingredience i s olejem rozmixujeme. Podle chuti můžeme dosolit.
 - 
                                2
Do velkého hrnce nalijeme přibližně 3.5-4 litry vody, přimícháme sůl a přivedeme k varu, nasypeme zakroucené italské těstoviny fusilly a vaříme je podle návodu (10-11 minut).
 - 
                                3
Mezitím si pokrájíme kvalitní vařenou šunku na proužky asi 1-1.5cm široké. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme okapat. Odkapanou mozzarellu nakrájíme na nudličky.
 - 
                                4
Uvařené těstoviny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je řádně okapat a dáme do mísy.
 - 
                                5
Těstoviny po chvilce promícháme s červeným dipem, šunkou, kukuřicí s hráškem, salát dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a nakonec přimícháme mozzarellu.
 - 
                                6
Takto připravený salát podáváme teplý nebo studený.