Hruškové muffiny
Suroviny
- 200 g Mouka polohrubá
 - 50 g Cukr moučka
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Hrušky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 43.4 mg
 - Draslík 103.3 mg
 - Vláknina 5877.7 mg
 - Vitamín A 5877.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Neprve vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní.
 - 
                                2
V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to.
 - 
                                3
Nyní můžeme obě připravené směsi smíchat a připravit si hladké těsto.
 - 
                                4
Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme.
 - 
                                5
Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku.
 - 
                                6
Pečeme je asi 20 minut na 200 °C.