Muffiny s jablky sypané skořicí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1.2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1.4 šálek Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 šálek Ořechy vlašské
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 174 mg
  • Vláknina 5365.2 mg
  • Vitamín A 5365.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 190°C.

  • 2

    Poté máslem vymažeme asi 12 forem na muffiny.

  • 3

    Ve větší misce smícháme vejce, rozpuštěné máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, mléko, sůl, skořici a na drobno nakrájená jablka.

  • 4

    Suroviny smícháme a vzniklou hmotu přendáme do připravených forem na muffiny.

  • 5

    Na závěr každý muffin posypeme drcenými ořechy.

  • 6

    Pečeme 25 minut.

  • 7

    Hotové muffiny vyklopíme z forem a necháme vychladnout, poté podáváme.

Komentáře k receptu