Jáhlové koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 109.3 mg
 - Vláknina 5657.1 mg
 - Vitamín A 5657.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly propláchneme v sítku horkou vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme špetku soli a vaříme 25 minut.
 - 
                                2
Do uvařených jáhel vmícháme sušené mléko, skořici a meruňky, které jsme si nakrájeli na kostičky. Zakapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Na plechu s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, na které položíme vždy jeden ořech nebo oloupanou mandli. Pečeme při mírných teplotách 35 minut.
 - 
                                4
Vychladlé koláčky podáváme jako moučník.