Polévka ze sušených hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Houby sušené
  • 80 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 216 mg
  • Vláknina 4600.3 mg
  • Vitamín A 4600.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody, pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Jáhly spaříme vařící vodou, dáme je do hrnce s houbami a uvaříme je doměkka přibližně 20-35 minut.

  • 3

    V pánvi si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 4

    Když jsou jáhly téměř měkké, přimícháme jíšku, přidáme podle chuti sůl, kmín a pepř.

  • 5

    Polévku povaříme ještě asi 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu