Jáhly se sójovým masem
Suroviny
- 150 g Jáhly - loupané proso
 - 100 g Nudličky sojové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.7 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 141.6 mg
 - Vláknina 29356.4 mg
 - Vitamín A 29356.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly spaříme 1 litrem vařící vody, dáme do 7 dl vody se solí, a uvaříme je doměkka.
 - 
                                2
Sójové granulované maso dáme do mísy, přidáme k němu 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku zázvoru, 1 lžičku sójové omáčky Tamari, 0.5 lžičky roztlučeného pepře 4 barev a 2 stroužky prolisovaného česneku. Sojové maso promícháme se všemi ingrediencemi a necháme marinovat 1 hodinu.
 - 
                                3
Sójové maso dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme odkapat.
 - 
                                4
Snítku petrželky kudrnky omyjeme. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, pak ji nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                5
Uvařené jáhly smícháme se sójovým masem.
 - 
                                6
Porce rozdělíme na talíře a každou ozdobíme proužky papriky se snítkou petrželky.