Jáhlová kaše se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 75 mg
 - Draslík 192.9 mg
 - Vláknina 13650 mg
 - Vitamín A 13650 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly důkladně propereme ve studené vodě. Slijeme je a spaříme horkou vodou.
 - 
                                2
Scezené jáhly zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Jáhly musí být měkké, trochu
 - 
                                3
kašovité a tekutina se musí odpařit.
 - 
                                4
Osladíme dle chuti, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme půlkami kompotovaných švestek.
 - 
                                5
Můžeme přidat šlehačku.