Jáhlová kaše s meruňkami a perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 75.5 mg
 - Draslík 301.1 mg
 - Vláknina 11055 mg
 - Vitamín A 11055 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1751 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené meruňky omyjeme, dáme do síta a nad rendlíkem asi s 2 dl vody je napaříme (přibližně 7 minut). Pak je rozkrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Jáhly v sítě propláchneme vařící vodou a dáme je vařit do 1 litru mléka. Přimícháme 0,5 lžičky soli a pomalu, za občasného promíchání je vaříme 30 minut.
 - 
                                3
Pokud by kaše byla moc hustá, přimícháme k ní 1 dl mléka.
 - 
                                4
Do kaše přimícháme meruňky a dáme ji na talíře. Každou porci posypeme práškovým cukrem, perníkem, máslem a podáváme.