Masopustní kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 97.9 mg
 - Vláknina 8500 mg
 - Vitamín A 8500 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 312.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly propláchneme vroucí vodou. Scedíme, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou. Na menším plamínku za stálého míchání přilijeme mléko a přisypeme vanilkový cukr a jáhly s ostatními surovinami vaříme přibližně 30 minut doměkka.
 - 
                                2
Uvařenou kaši nalijeme na jednotlivé talíře. Každou porci potřeme povidly a pocukrujeme moučkovým cukrem. Nakonec kaši polijeme rozpuštěným máslem a hotové jídlo podáváme.