Pilaf prosný v orientálním stylu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Proso loupané - jáhly
  • 125 g Datle
  • 125 g Kešu oříšky pražené
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 443.2 mg
  • Vláknina 9731.5 mg
  • Vitamín A 9731.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme proso a pražíme 5 minut za občasného zatřesení, dokud z hrnce nezačne praskat a vystřelovat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibulku, rozetřený česnek, nakrájenou papriku na kostky, zázvor a smažíme 3 minuty. Přidáme proso a nalijeme vodu.

  • 3

    Pomeranč oloupeme a kůru dáme do pánve. Vymačkáme pomerančovou šťávu do pánve, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevstřebá. Odstavíme, vmícháme vypeckované datle a sezamový olej a necháme stát 10 minut.

  • 4

    Vyndáme pomerančovou kůru a vmícháme pražené kešu oříšky.

  • 5

    Přendáme do servírovací mísy, posypeme dýňovými semínky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu