Jáhlové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 317.7 mg
 - Vláknina 29900 mg
 - Vitamín A 29900 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchneme jáhly a na mírném ohni vaříme v dvojnásobném množství osolené vody. Hrnec poté zabalíme do utěrky a dvě hodiny necháme dojít.
 - 
                                2
Osmahneme na olivovém oleji cibuli a mrkev do změknutí.
 - 
                                3
Vychladlé jáhly a zchladlou směs promícháme, přidáme kmín, sůl, bylinky a zahustíme krupicí.
 - 
                                4
Tvarujeme karbanátky, které osmahneme v oleji.