Bezlepkový sladký jáhlový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 164.7 mg
 - Draslík 247.2 mg
 - Vláknina 6800 mg
 - Vitamín A 6800 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve uvaříme jáhlovou kaši. Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dáme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši.
 - 
                                2
Mezitím v misce utřeme máslo se žloutkem a cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh.
 - 
                                3
Do husté vychladlé kaše přimícháme žloutkovou pěnu, poté zapracujeme sníh z bílku. Zapékací mísu vytřeme máslem, jáhlové těsto dáme do mísy a rozetřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut do zlatova. Jáhlový nákyp na talíři přelijeme ovocnou šťávou a podáváme.