Ječné kroupy s marinovaným tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Ječné kroupy
  • 140 g Paprika zelená
  • 200 g Rajčata
  • 30 g Okurka salátová
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 782 mg
  • Vláknina 27504.5 mg
  • Vitamín A 27504.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy zalijeme vodou, přidáme lžíci sušené kořenové zeleniny, saturejku a bazalku. Vaříme asi 30 minut. Občas zamícháme.

  • 2

    Na pánvi si zpěníme nakrájenou cibulku. Krátce orestujeme a přidáme zelenou papriku, kterou nakrájíme na proužky. Vařečkou promícháme a krátce restujeme. Nakonec vložíme plátky marinovaného tofu. Necháme tofu prohřát.

  • 3

    Nakrájíme rajčata, utřeme česnek. Vsypeme do pánve a okořeníme sójovou omáčkou, případně osolíme. Vmícháme rajský protlak a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Na talíři zdobíme sekanou petrželkou a syrovou okurkou.

Komentáře k receptu