Polévka kroupová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Krupky trhané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 339.3 mg
  • Vláknina 5504.2 mg
  • Vitamín A 5504.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oprané krupky uvaříme s trochou másla a poté je rozmixujeme s polovinou vývaru.

  • 2

    Promixované krupky zcedíme do zbylého vývaru, dle chuti přisolíme a přivedeme k varu.

  • 3

    Smetanu s rozkvedlanými žloutky vlijeme do polévky a polévku odstavíme a posypeme troškou muškátového květu.

  • 4

    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy každou porci ozdobíme dílkem citrónu.

Komentáře k receptu