Krupková polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 30 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Tuřín
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Krupky trhané
  • 50 g Petržel kořen
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1656 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 506 mg
  • Vláknina 5165 mg
  • Vitamín A 5165 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, tuřín a brambory dobře očistíme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme ke krupkám, vodu co se odpařila nahradíme přilitím mléka a vaříme 20 minut.

  • 2

    Polévku podáváme velmi teplou.

Komentáře k receptu