Bündnerská ječná polévka se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 100 g Ječné kroupy
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Šunka uzená
  • 40 g Prosciutto sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 l Masový vývar
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 193 g
  • Sodík 1129 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 531.2 mg
  • Vláknina 15386.2 mg
  • Vitamín A 15386.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Šunku pokrájíme rovněž na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli a zeleninu. Vmícháme šunku a osmahneme. Nakonec přidáme ječné krupky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme zakryté cca 1h. Krupky musejí změknout.

  • 3

    Před koncem vaření nakrájíme maso na tenké proužky. Spolu se smetanou přidáme do polévky, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu