Kroupomasové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 100 g Salát hlávkový
  • 10 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 200 g Strouhanka
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 200 g Paprika zelená
  • 200 g Kroupy ječné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 236.5 mg
  • Vláknina 11865 mg
  • Vitamín A 11865 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy propereme ve studené vodě, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme na mírném ohni, až je z nich skoro kaše.

  • 2

    Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, přemístíme ji do mísy. Přidáme rozvařené kroupy, mleté maso, vejce, sůl a pepř, důkladně promícháme. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírové utěrky, servírujeme na tácu vyloženém natrhaným hlávkovým salátem, obložené nakrájenými rajčaty a paprikou.

Komentáře k receptu