Šumajstr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 250 g Ječné kroupy
  • 250 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 1463.4 mg
  • Vláknina 28850 mg
  • Vitamín A 28850 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočíme fazole. Další den je uvaříme v té samé vodě.

  • 2

    Uvaříme i dobře propláchnuté kroupy.

  • 3

    Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, když zesklovatí, přidáme nakrájenou slaninu na kostičky.

  • 4

    Smícháme s fazolemi a kroupami, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu