Obarovica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ječné kroupy
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 0.5 ks Vepřová hlava
  • 1 ks Vepřový jazyk
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 10 dkg Vepřové srdce
  • 10 dkg Játra vepřová
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 297.6 mg
  • Draslík 759.4 mg
  • Vláknina 8076 mg
  • Vitamín A 8076 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody dáme vařit pečlivě očištěnou hlavu, jazyk, srdce a přidáme asi 1 lžíci soli. Dále přidáme rozpůlenou oloupanou cibuli, 2 stroužky česneku a asi 5-10 kuliček pepře.

  • 2

    Necháme vařit a asi po 45 minutách vložíme játra a vaříme vše do změknutí.

  • 3

    Kroupy uvaříme zvlášť.

  • 4

    Vývar procedíme a přidáme kroupy, na kousky nakrájené maso a droby, dochutíme solí.

  • 5

    Do talířů dáme asi lžičku nasekané petržele či pažitky a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu