Šunka s kroupami a hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Ječné kroupy
  • 60 g Hříbky čerstvé
  • 100 g Farmářská šunka 96% masa
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 514.9 mg
  • Vláknina 9601.5 mg
  • Vitamín A 9601.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kroupy dáme do kastrólku, zalijeme je studenou vodou v poměru 1:2 a necháme přes noc namočené. Druhý den je v té samé vodě přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme přibližně 50 minut, pak je osolíme, ochutíme majoránkou a utřeným stroužkem česneku a dovaříme doměkka.

  • 2

    Mezitím si očistíme a na kroužky pokrájíme lahůdkovou cibuli. Očištěné a omyté čerstvé hříbky nakrájíme na plátky. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme hříbky dozlatova, ochutíme je solí, pepřem a kmínem. Vyjmeme je z pánve a přidáme k uvařeným kroupám. Na zbylém omastku zpěníme cibulku, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, promícháme, prohřejeme a vše přimícháme do krup. Nakonec do kroupového salátu zamícháme čerstvá cherry rajčata a petrželku. Salát případně dochutíme solí, rozdělíme do misek a podáváme teplý.

Komentáře k receptu