Špaldoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Kroupy špaldové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1090 kcal
  • Sacharidy 157 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 6103 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 1891.2 mg
  • Vláknina 28105.6 mg
  • Vitamín A 28105.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.8 mg
  • Vitamín E 9.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc necháme ve vodě namočené špaldové kroupy. Poté slijeme, propláchneme a zhruba 40 minut vaříme v zeleninovém vývaru.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek nakrájíme na plátky, žampiony na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Očištěné jarní cibulky nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 3

    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a žampiony. Asi 5 – 6 minut smažíme, zaprášíme paprikou, zalijeme asi 80 ml zeleninového vývaru, přidáme mrkev, sójovou omáčku a dusíme doměkka. Odstavíme a vmícháme petrželovou nať a jarní cibulky.

  • 4

    Uvařenou špaldu scedíme, vmícháme dušenou zeleninu, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu