Prdelačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ječné kroupy
  • 500 g Jelítka domácí žemlová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 146.3 mg
  • Vláknina 5129.3 mg
  • Vitamín A 5129.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme kroupy do 500 ml vody, ráno je uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme a drobně posekáme, jelítka, použijeme kroupová, vytlačíme ze střívek na talíř.

  • 3

    Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme česnek, jelítkovou hmotu, chvilku za stálého míchání smažíme, přidáme uvařené kroupy i se zbylým vývarem, zalijeme vodou, rozdrobený bujón a na středním plameni vaříme. Během vaření mícháme, aby se kroupy nepřichytily dna.

  • 4

    Na závěr do polévky přidáme sůl, pepř a majoránku.

Komentáře k receptu