Jelítková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Olej rostlinný
  • 50 g Ječné kroupy
  • 750 ml Voda pitná
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jelítka domácí žemlová
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 68.1 mg
  • Vláknina 2996.1 mg
  • Vitamín A 2996.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibili nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Vyprané kroupy přes noc namočíme do vody, druhý den osolíme, uvaříme doměkka a scedíme.

  • 3

    Cibuli zpěníme v hrnci na oleji, zaprášíme moukou a připravíme světlejší jíšku. Hotovou jíšku rozšeháme s trochou vody, přidáme masu z jelítek, osolíme, opepříme, vmícháme česnek, rozdrcenou majoránku a vmícháme zbytek vody.

  • 4

    Polévku alespoň patnáct minut vaříme za častého míchání. Před závěrem varu vmícháme kroupy, zahřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu