Bramborové knedlíky s krupicí II.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Pšeničná krupice
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 429.5 mg
  • Vláknina 11012 mg
  • Vitamín A 11012 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory prolisujeme. Mouku smícháme s krupicí, posypeme prolisované brambory, osolíme, vejce spojíme.

  • 2

    Žemle nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Vychladlé zapracujeme do těsta.

  • 3

    Z těsta vytvoříme podlouhlé knedlíky a vaříme v osolené vodě 20 minut.

Komentáře k receptu