Krupicovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 10 g Masox
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 429.8 mg
  • Vláknina 8437.5 mg
  • Vitamín A 8437.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Pórek v pánvi na rozpáleném másle (30 g) orestujeme dorůžova.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo (30 g), přisypeme krupici, za stálého míchání ji osmažíme dorůžova. Pak hned ke krupici přidáme vejce a za stálého míchání krátce směs restujeme, až se nám utvoří malé hrudky. Přilijeme litr studené vody, který přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, kmín, povaříme přibližně 10 minut, podle chuti dosolíme.

  • 3

    Polévku nalijeme do talířů, na každou porci dáme 1 lžíci pórku, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu