Krupičník z Valašska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Pšeničná krupice
  • 200 g Červená řepa sterilovaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.25 dl Mléko čerstvé polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 93.5 mg
  • Vláknina 4100 mg
  • Vitamín A 4100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si vyšleháme vejce se solí. V hrnci si rozpustíme máslo. Postupně, za stálého míchání sypeme krupici a upražíme ji dorůžova. Ke krupici přiléváme mléko (stále mícháme), až se krupice opět "drobí". Poté do rozpěněného mléka s krupicí přilijeme vejce a mícháme do doby, až vejce ztuhne a dosolíme podle chuti. Pokrm musí zůstat sypký. Vaříme ho pomalu 10-15 minut.

  • 2

    Krupičník rozdělíme na talíře a podáváme k němu nakládanou sladkokyselou červenou řepu.

Komentáře k receptu