Polévka ze skopových ledvinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Skopové ledvinky
  • 200 g Skopová žebra
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 70 g Pšeničná krupice
  • 30 g Česnek
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1300 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1121 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 289.8 mg
  • Draslík 312.5 mg
  • Vláknina 3122.5 mg
  • Vitamín A 3122.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky rozkrojíme, vyřežeme žíly a močové trubice, zbytek nakrájíme na nudličky. Několikrát ledvinky spaříme horkou vodou a nakonec propláchneme studenou vodou. Vložíme je do hrnce, přidáme kousek skopového žebra, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Vyndáme žebro, obereme maso, které vrátíme do polévky a kost vyhodíme. Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a přidáme do polévky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Přisypeme pomalu krupici, dobře promícháme a povaříme ještě 10 minut. Nakonec dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.

Komentáře k receptu