Bramborová příloha pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hrubá
  • 15 g Sůl
  • 250 g Krupice dětská
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1786 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 528.5 mg
  • Vláknina 8430 mg
  • Vitamín A 8430 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme. Přidáme 80 gramů rozpuštěného másla, krupici, žloutek, přilijeme mléko, osolíme a metlou vymícháme řidší těsto, nakonec vmícháme sníh z bílku.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do něj nalijeme, vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct. Pečeme přibližně 25 minut, až povrch buchty zezlátne.

  • 3

    Upečenou buchtu vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu