Dort z vařených fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole vařené
  • 150 g Povidla švestková
  • 50 g Strouhanka
  • 30 g Krupice dětská
  • 15 g Cukr vanilka
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Cukr moučkový
  • 30 g Cukr skořicový
  • 20 g Hera
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 733.3 mg
  • Vláknina 7640 mg
  • Vitamín A 7640 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené bílé fazole rozmixujeme, vložíme do mísy, přisypeme dětskou krupičku, strouhanku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků, formu vymažeme herou, vysypeme 20 gramy strouhanky a vložíme do ní těsto. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut.

  • 3

    Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Podélně ho rozřízneme, potřeme povidly, slepíme do původního tvaru, posypeme skořicovým cukrem a nakrájíme na jednotlivé porce. Podáváme na dezertních talířcích.

Komentáře k receptu