Šmorn

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 6 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 208.3 mg
  • Vláknina 6028 mg
  • Vitamín A 6028 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka (6 dl voda). Uvařené scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 lžíce krupice, sůl a směs promneme, až se utvoří žmolky. V pánvi si nasucho opražíme dorůžova další 2 lžíce krupice a přidáme ji k bramborům a znovu prsty promícháme. Těsto dáme do sádlem (1 lžíce) vymaštěného pekáčku. Na plotně těsto za stálého míchání prohřejeme, polijeme rozpuštěným sádlem (3 lžíce) a dáme ho do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 220°C přibližně 6-10 minut.

  • 2

    Šmorn rozdělíme na talíře a podáváme ho s podmáslím.

Komentáře k receptu