Polévka vaječná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 47 mg
  • Vláknina 684 mg
  • Vitamín A 684 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si v hrnci z másla a krupice světlou jíšku.

  • 2

    Po prochladnutí do ní vklepneme vejce a necháme je srazit.

  • 3

    Pak zalijeme vodou a povaříme asi 10 minut.

  • 4

    Dle chuti polévku dosolíme, můžeme přidat najemno nakrájenou pažitku či petrželku.

Komentáře k receptu