Pečené hromádky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 1.8 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Ovesné vločky
  • 2 šálek Celozrnné rýžové vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 188.8 mg
  • Vláknina 8331.4 mg
  • Vitamín A 8331.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Připravíme dva plechy na pečení, které vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Utřeme máslo s cukrem a přidáme vejce s vanilkou. Do vzniklé směsi vmícháme jedlou sodu, mouku a sůl.

  • 3

    Nakonec přidáme vločky, směs pečlivě promícháme.

  • 4

    Na připravené plechy pokládáme lžičkou vzniklé hromádky z těsta. Pečeme 10 minut dozlatova. Hromádky necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře k receptu