Jablečné hrudky s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Ovesné vločky
  • 320 g Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 147.1 mg
  • Vláknina 5716 mg
  • Vitamín A 5716 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je v kastrole bez vody doměkka.

  • 2

    Na másle (40g) a cukru upražíme ovesné vločky a necháme vychladnout. Umeleme je a smícháme s vejcem a podušenými jablky.

  • 3

    Na plech vymazaný máslem tvarujeme lžičkou menší hrudky a pečeme je v mírně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu