Drožďové karbanátky s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ovesné vločky
  • 100 g Droždí
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Koření Mleté maso
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.44 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1136 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 916 mg
  • Vláknina 11859.2 mg
  • Vitamín A 11859.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1/2 litrem vody. Necháme je 15-20 minut namočené. Pak je scedíme a dáme do mísy.

  • 2

    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  • 3

    V pánvi na 2 lžicích másla zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme droždí a přimícháme vše k vločkám společně s majoránkou, kořením do na mleté maso, petrželkou, pepřem, česnekem, směs zahustíme grahamovou moukou a dosolíme podle chuti.

  • 4

    V pánvi rozpálíme sádlo, směs nabereme lžicí (vrchovatou) a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.

Komentáře k receptu