Česnečka s pohankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 30 g Česnek
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 5 g Kmín drcený
  • 50 g Klobása uzená
  • 100 g Pohanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1789 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 294.4 mg
  • Vláknina 1982.5 mg
  • Vitamín A 1982.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, metlou rozšleháme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme a vsypeme do hrnce, osolíme a povaříme asi 10 minut.

  • 2

    Nyní přidáme prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou klobásu, ochutíme pepřem, majoránkou, krátce ještě povaříme a nakonec vmícháme rozkvedlané vejce, promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu