Pohankový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 500 g Pohanka
  • 3 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 ks Hrozinky
  • 5 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 160 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 995.4 mg
  • Vláknina 37981.5 mg
  • Vitamín A 37981.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku dáme do mísy a zalijeme jí 1:1 vroucí vodou. 10 minut necháme odpočinout.

  • 2

    Jablka nastrouháme a přidáme do mísy s pohankou. Přidáme ostatní suroviny, dosladíme třtinovým cukrem a promícháme.

  • 3

    Vymažeme formu olejem a nalijeme do ní směs. Zapékáme na 180 stupňů 15 minut.

  • 4

    Ozdobíme kakaem, cukrem a polijeme medem.

Komentáře k receptu