Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Droždí sušené
  • 200 g Mouka pohanková
  • 200 g Směs na chléb v prášku
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Burisony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 145.1 mg
  • Vláknina 3811 mg
  • Vitamín A 3811 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečicí nádoby domácí pekárny nejprve nalijeme všechny tekuté přísady - mléko, olej a vejce. Na tekuté suroviny nasypeme sypké přísady - bezlepkovou mouku, burisony, slunečnicová semínka, kmín, cukr a směs ochutíme solí. Úplně nakonec připravované těsto

  • 2

    zasypeme sušeným droždím. Pekárnu nastavíme na rychlý program - Glutein frei a zapneme. Jakmile se suroviny spojí v těsto, pekárnu otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin do těsta. Pečeme podle programu pekárny.

  • 3

    Servírujeme vychladlé jako klasický chléb.

Komentáře k receptu