Zapečené brambory po valašsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 500 g Pohanka
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 847 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 975.1 mg
  • Vláknina 30607.5 mg
  • Vitamín A 30607.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, opláchneme a vcelku je vaříme doměkka. Propláchnutou pohanku vaříme v osolené vodě do téměř kašovité konzistence.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme. Pekáč vymažeme sádlem (ostatní sádlo použijeme na smažení cibulky). Troubu předehřejeme na 165 °C.

  • 3

    Uvařené brambory a pohanku slijeme. Brambory mírně rozšťoucháme, přimícháme pohanku a osolíme. Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Přimícháme k bramborám i se sádlem spolu s česnekem a masem. Vše promícháme a vložíme do vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu