Pohankové placičky s cuketou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 125 g Pohanka
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pohanková
  • 1 polévková lžíce Mouka pohanková
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 446.9 mg
  • Vláknina 13822 mg
  • Vitamín A 13822 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku několikrát dobře promyjeme v teplé vodě, dáme ji do kastrólku, zalijeme vodou (v poměru 1:2) a uvaříme doměkka.

  • 2

    Do mísy najemno nastrouháme omytou cuketu i se slupkou. Omyjeme si snítku tymiánu a petrželky. Drobné lístky z bylinek posekáme nadrobno a s prolisovanými stroužky česneku je přidáme k cuketě. Nakonec přidáme uvařenou pohanku, mírně rozšlehaná vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, podle chuti sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku těsto odpočinout. Pokud by těsto bylo řidší, přimícháme 1-2 lžíce pohankové mouky.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 195°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 8 dílů, z každého vytvarujeme malou placičku. Poklademe je na připravený plech a dáme do předehřáté trouby.

  • 4

    Pečeme je do zlatova, až zlatohněda, přibližně 35 minut.

  • 5

    Placičky podáváme teplé, můžeme je jíst i studené.

Komentáře k receptu