Maminčiny zázvorky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 88.3 mg
 - Vláknina 1256 mg
 - Vitamín A 1256 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse si vyšleháme práškový cukr s vejcem a citronovou šťávou. Přimícháme hladkou mouku, 1 lžíci mletého zázvoru a v míse důkladně propracujeme všechny suroviny. Vypracované vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a odložíme na 2-3 hodiny do chladna.
 - 
                                2
Na pomoučeném vále pak těsto vyválíme na placku o síle 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé tvary.
 - 
                                3
Vykrojené zázvorky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a nejlépe přes noc je odložíme do chladnější místnosti.
 - 
                                4
Druhý den si předehřejeme troubu na 220 °C. Zázvorky pečeme dozlatova přibližně 5-8 minut, podle typu trouby. Hotové zázvorky mají lehce narůžovělý okraj. Nesmíme je v troubě nechat déle, o chvíli později by ztmavly a připálily by se.
 - 
                                5
Upečené zázvorky necháme vychladnout a odložíme do papírové krabice nebo dózy. Uskladníme je v chladnější spíži. Zázvorky změknou přibližně za 2 týdny.