Koblihy se sýrem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř cayenský
  • 60 g Sýr Čedar
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 180 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.88 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 43.3 mg
  • Draslík 26.7 mg
  • Vláknina 299.2 mg
  • Vitamín A 299.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ohřejeme vodu a máslo, postupně přivedeme k varu. Vhodíme naráz všechnu mouku a odstavíme. Těsto intenzivně hněteme velkou vařečkou, až se přestane lepit na stěny. Postupně přidáme rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr, cibuli nadrobno, koření a dobře prohněteme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme dostatečné množství oleje, aby koblihy plavaly. Lžící vykrajujeme porce těsta a opatrně vkládáme do horkého oleje a smažíme 3-4 minuty dozlatova. Podáváme horké.

Komentáře k receptu