Pomerančový závin s meruňkovým džemem
Suroviny
- 100 g Cukr moučkový
 - 100 g Mouka pšeničná hrubá
 - 150 g Džem meruňkový
 - 140 g Cukr moučkový
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 10 g Mouka pšeničná hrubá
 - 2 kávová lžička Pomerančová šťáva
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Pomeranče
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 299.8 mg
 - Draslík 154.1 mg
 - Vláknina 2980.8 mg
 - Vitamín A 2980.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr třeme cca 15-20 minut se žloutky. Poté postupně přidáváme za stálého míchání šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou kůru. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a rychle upečeme v rozpálené troubě. Ještě horké potřeme meruňkovým džemem, srolujeme do závinu a ještě cca 3 minuty zapečeme. Posypeme cukrem nebo pomerančovou polevou a před podáváním necháme vychladnout.
 - 
                                3
Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a pomerančovou šťávou a třeme do zhoustnutí.